Strabrechtse Heide   
Geldrop / Heeze    

 

De Strabrechtse Heide in Geldrop / Heeze. Op het eerste gezicht denk je een onmetelijke vlakte van alleen struik- en dopheide te zien, maar niets is minder waar. Rond de vennen - het Beuven is het grootste ven van Nederland! – groeien bijzondere planten als waterlepeltje en vleesetende zonnedauw. Ga eens door de knieën om deze en andere mooie bloeiers te bewonderen. Grote kans dat je ook een van de vele libellensoorten ziet – bij de vennetjes wemelt het ervan -, een heikikker of misschien zelfs een rugstreeppad.

 

 

Lekker Fietsen en Wandelen   
Geldrop / Heeze   

 

Strabrechtse Heide bij BinnensteBuiten

 

Boswachter Marieke Schatteleijn maakt een wandeling met collega Erik Schram over de Strabrechtse heide, de grootste aangesloten heide van Noord-Brabant. Ieder jaar weer zorgt deze bloeiende hei voor een prachtige paarse gloed over de natuur. Dit heidelandschap bestaat ook uit verschillende 'minilandschapjes' waardoor er heel veel plant- en diersoorten kunnen leven.

 


Links wandelroutes

Fietsen vanuit Geldrop

Fietsroute ‘Kleine ijsvogelvlinder'

De route 'Kleine ijsvogelvlinder' is opgezet om iedereen kennis te laten maken met biodiversiteit in Geldrop en Mierlo. De fietsroute loopt langs het kanaal richting Mierlo, langs ’t Sang, waar de Kleine ijsvogelvlinder weer terug is, over de Aardborstweg terug naar Geldrop. Open de Kleine ijsvogelvlinder fietsroute (pdf, 324 KB)

De fietsroute Kleine ijsvogelvlinder is nu ook beschikbaar via GPS. U vindt deze route terug op de website www.gpswalking.nl.

Fietsroute tussen 3 Brabantse kastelen

Over uitgestrekte heidevelden, langs bosrijke gebieden, door kleine gehuchten en open weidevelden loopt een prachtige fietsroute tussen drie Brabantse kastelen: Kasteel Helmond, Kasteel Heeze en Kasteel Geldrop. Dit zijn drie totaal verschillende kastelen met ieder een eigen karakter. Vlakbij deze kastelen zijn pauzeplekken gevonden om te lunchen of uit te rusten. In de zomermaanden juli en augustus zijn, uitgezonderd op maandag, Kasteel Helmond en Kasteel Geldrop geopend. Kasteel Heeze is alleen op afspraak te bezichtigen.
Open de Folder fietsroute 3 Brabantse kastelen (pdf, 506 KB)

Fietsrondje Geldrop-Mierlo

Deze nieuwe route is in totaal 46 kilometer lang. Van boven is de route achtvormig, waarvan het westelijke deel ongeveer 32 kilometer lang is en het oostelijke deel 14 kilometer. De route loopt langs verschillende bezienswaardigheden en uiteenlopende horecazaken. De route is bewegwijzerd met duidelijk herkenbare bordjes. Er is geen startpunt voor deze route.
de website van de VVV vindt u de route van het fietsrondje Geldrop-Mierlo

U kunt uw fietsroute digitaal plannen via www.routesinbrabant.nl of www.visitbrabant.nl.


Evementen in Eindhoven en Geldrop e.o.?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis sed dapibus leo nec ornare diamsed commodo nibh ante facilisis bibendum dolor feugiat at.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis sed dapibus leo nec ornare diamsed commodo nibh ante facilisis bibendum dolor feugiat at.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis sed dapibus leo nec ornare diamsed commodo nibh ante facilisis bibendum dolor feugiat at.

Wandelen vanuit Geldrop

Ontdek Geldrop in 8 Ommetjes

De werkgroup van IVN heeft 2 jaar lang met heel veel plezier aan de deze wandelingen gewerkt. Elke keer weer de verassing van het ontdekken van mooie plekjes, het horen van leuke verhalen en er achter komen hoeveel Geldrop ons te bieden heeft.

Het resultaat is een mooi boekje met 8 Ommetjes.

Deze boekjes liggen bij onze klaar, zo kunt ook een kijkje nemen in de achtergronden van de woonwijken en de vele natuurpareltjes van Geldrop.

Strabrechtde Heide Wandeling Geldrop / Heeze

Start van station Geldrop naar Heeze
Via het riviertje De Kleine Dommel loop je Geldrop uit om in een prachtig natuurgebied te belanden. Het beekdal van de Kleine Dommel gaat hier geleidelijk over in de Strabrechtse Heide. Ofwel: ‘de grote stille heide’. Aan het eind voert de wandelroute je langs het kasteel van Heeze.

De wandeltocht over de Strabrechtse Heide is 13 km lang waarvan U ongeveer 4 km tussen de heidevelden loopt.

Tot half september staat de hei in bloei en kun je genieten van de prachtige paarse velden.

Open de Wandeling over de Stabrechtse Heide van Geldrop naar Heeze

Collse Zeggen-route, Geldrop te Noord-Brabant


De tocht gaat door het Hulsterbroek en de Urkhovense Zeggen (Collse Zeggen), beide gebieden maken deel uit van een grote keten natuurgebieden langs de Kleine Dommel. Niet ver van het startpunt in het centrum van Geldrop gaat de tocht door het park van kasteel Geldrop. Het park is als Engelse landschapstuin aangelegd, met enkele fraaie bomen, waaronder een erg oude en zware mammoetboom.

Vervolgens gaat de tocht door het noordelijk gelegen Hulsterbroek, dit gebied is enigszins parkachtig te noemen. Op de terugweg komt men door het moerassig deel met een meer natuurlijk karakter. Via het Eindhovens kanaal gaat de tocht door de Urkhovense Zeggen, een stukje beekdal van de Kleine Dommel met een rijke flora. Als bezienswaardigheden komt men langs het kasteel Geldrop en de Collse watermolen. Langs de Kleine Dommel kunnen de graspaden heel drassig zijn, waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. 61% van deze wandeltocht is onverhard.
Open de Wandelbeschrijving Collse Zeggen-route, Geldrop te Noord-Brabant


Evementen in Eindhoven en Geldrop e.o.?

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het lichtfestival Glow combineert licht, geluid, kleuren, beweging en high tech. Bezoekers worden getrakteerd op bijzondere creaties gemaakt door kunstenaars. Niets is wat het lijkt tijdens Glow en iedereen interpreteert voorstellingen weer anders.

De feestelijke en muzikale omlijsting van de Marathon Eindhoven; meer dan vijftig muzikale attracties langs het gehele parcours. Het Marathonfestival is niet meer weg te denken tijdens de Marathon Eindhoven.

 


DAF museum

Nederlands meest succesvolle automerk ooit: DAF. In Eindhoven staat het DAF museum, een bezoekje waard.

Meer informatie via dafmuseum.nl

Van Abbe Museum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa.

Meer informatie via VanAbbemuseum.nl

Philips Museum

In het Philips museum krijgt u een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen. Meer informatie via de website van het Philips Museum.

Boerenbondsmuseum Gemert

Het Boerenbondsmuseum Gemert biedt een unieke combinatie van bezienswaardigheden die u nergens in Nederland binnen één museum vindt. Authentieke gebouwen, levende have, ambachten. Het Boerenbondsmuseum leeft. Ons museum herbergt twee originele boerderijen, verschillende ambachtshuisjes, een handkrachtzuivelfabriek, een veldkapel en een replica van oude stoomtram: De Goede Moordenaar. In de boerderij zijn levende have gehuisvest zoals rond 1900. Er zijn permanente en wisselende tentoonstellingen te zien over vooral het leven aan begin vorige eeuw en er is een sfeervol dorpspleintje.

Meer informatie via Boerenbondsmuseum.nl

Gogh Village Nuenen

Lopen in de voetsporen van Vincent van Gogh. Dat kunnen we in Nuenen gerust letterlijk nemen! Het unieke is dat we de verhalen over Van Gogh, de brieven van hem en zijn schilderijen op één en dezelfde plaats kunnen tonen en laten ervaren.

Meer informatie via VanGoghVillagenuenen.nl

Nationaal Park de Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied waar vroeger turf is gestoken. Tegenwoordig is het een vogelrijk natuurgebied dat bij uitstek geschikt is om wandelend te beleven.

Het gebied is ruim 1400 hectare groot en wordt niet doorsneden door autowegen, hoogspanningsleidingen of andere ontsierende infrastructurele werken. Dat is best zeldzaam in Nederland! Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel – Asten – Nederweert. Staande in het centrum van de Groote Peel vallen de kerktorens van deze dorpen op.

De Groote Peel is een van de weinig restanten die over zijn van het onafzienbare hoogveenmoeras dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Nu is het een natuurgebied van internationale klasse, vooral vermaard om zijn vogelrijkdom. Weids en waterrijk herinnert het landschap aan vroeger. Destijds was het een plek om te mijden, nu wandelt men er naar hartenlust! Overal zijn sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers de turf, ‘het zwarte goud van de Peel’, uitgroeven.

Meer informatie via nationaal-parkdegrootepeel.nl

We heten je graag welkom in ons gastenverblijf
Casita
te Geldrop!

Bed & Breakfast Casita in Geldrop.

Gast vrouw Marjolijn Bom

Heeft u vragen, aarzel niet en laat het ons weten op

casita@overnachtengeldrop.nl

of 06-51269957